En positiv bølge

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om noe jeg har tenkt på i det siste...

Da jeg ble gravid, følte jeg det var et slags tabu det å være ung mor. Da fikk du høre at du var uansvarlig, dum, naiv osv. Du som tok ansvar for dine handlinger og gav barnet ditt livet, noe det har rett på, var uansvarlig. Du som så at rettigheten til liv veier tyngre enn andre rettigheter, var dum og naiv. Lenger skal jeg ikke gå inn på det.. 
MEN!! Da jeg trodde jeg var den eneste gravide når jeg fant ut om det, var det fortløpende to og tre andre som også viste seg å være gravide. Så i løpet av året har det vært flere og flere unge jenter som har blitt gravide og beholdt barnet sitt. Jeg er såååå glad for å få være med på en bølge hvor unge jenter viser stor kjærlighet og ansvar! Det er så vakkert å se. Jeg er så stolte av dere sterke, vakre kvinner!<3

Det er så vakkert å være mor. Dere har livets mest krevende, men vakreste tid i vente! Jeg kan trygt si at man ikke vet hva kjærlighet er før man har født eget barn. Morskjærligheten sammenlignes tilogmed med Guds kjærlighet i bibelen.

Stå på jenter! <33333


Idag har jeg og Phoebe vært på legekontroll. Hun var på 6 måneders-kontroll i går. Hun fikk masse skryt, kjempeflink motorisk og fast i kroppen. Skjelver ikke og har ikke de typiske spedbarnsbevegelsene som henger igjen hos mange med hodet og ryggen. Dessuten var hun helt symetrisk, sa helsesøster. Hun veide litt under 9 kg og var 71 cm lang! Hun hadde gått over den øverste streken på gjennomsnittlig høyde. Hehe, men både jeg og Papee er jo veldig høye, så det er ikke så rart... Var kjempefint å høre hos legen at alt var bra med skatten min <3

Så dro mormor, oldemor til Phoebe, for å kjøpe kjole til barnevelsignelsen til Phoebe som er nå på søndag. Barnevelsignelse er pinsemenighetens svar på barnedåp, da pinsevenner ikke tror på barnedåp iogmed at det ikke står i bibelen. Nok om det. Vi lette LENGE etter en spesielt fin nok kjole til Phoebe, men vi fant ingen ting noen plass. Det er ikke så enkelt som om vi bare skulle hatt dåpskjole. Så tenkte vi at vi kanskje kunne slå to fluer i en smekk og kjøpe en fin bunad slik at vi har et fint antrekk til 17. Mai og :) Så vi endte opp med dette: 


Ble litt vanskelig å ta bilde av en hyper tullejente, søta mi <3

Så ser dere min fine gamle PC i bakgrunnen, hehe. Blir ny så fort pengene strekker til!

Ellers har jeg bare pakket ut enda mer av kassene og hatt besøk av mamma og mamman til Papee i dag :) Kjempekoselig!

 

Siden jeg fikk så lite søvn i går, skal jeg hoppe i sengs nå tror jeg. Åhh, jeg gleder meg til å sove.. hehe Godnatt <3

 

- Love Vicky <3

 

#mammablogg

3 kommentarer

Postet av:
Dato: 11.04.2014 Klokken: 01:56 -


Vil bare si at å glamourisere det å være ung mor, som mange av dere gjør, ikke er særlig ansvarlig. Det er en grunn til at mange flere unge jenter velger å beholde barnet i dag, enn å ta abort. For bare 5-10 år siden var det tabubelagt å være ung mor, nå er det normalt. Ser at flere "oppfordrer" unge jenter uten utdannelse og økonomi til å ikke ta abort. Man er ikke sterk og ansvarlig om man velger å beholde et barn når man er ung, man er selvsenterert og egoistisk. Er man ansvarsbevisst om man vet man trenger støtte fra nav og familie for å få ting til å gå rundt? Et eksempel, om barnet får feber kan man ikke som ung mor dra på butikken for å kjøpe febernedsettende for at man må være over 18. Man kan ikke kjøre barnet til legen. Man kan selvfølgelig være heldig å ha en kjæreste/barnefar som stiller opp, men ikke alle har det. Er man under 18, har man ikke ansvar for eget liv, hvordan skal man da påta seg ansvar for et annet liv? Et barn trenger mer enn kjærlighet for å overleve. Jeg sikter absolutt ikke til deg nå, jeg bare vil få ut at jenter som velger å få barn i en alder av 15-16 år gjør det for de leser på nettet at man må for all del ikke ta abort. Skriv litt om hvor hardt det kan være, for det er ikke enkelt å være mor. Jeg synes du gjør en god jobb, men man trenger ikke å oppfordre andre unge jenter. Det trenger ikke å gå like bra for de, som det gjør for deg :)
Postet av: Maiken Espensen
Dato: 11.04.2014 Klokken: 11:57 - http://changes.blogg.no


Mr/mrs. Anonym over her:

Hun ''glamouriserer'' det ikke. Hun påpeker hvor fantastisk hun synes at unge mødre har GUTS nok til å ta ansvar for egne handlinger. Ung mor betyr ikke 13-15 år. Du er ung om du er 23 også. Hun har også skrevet tidligere at det er slitsomt, men verdt det. Selvsentrert og egoistisk? Det må være å droppe beskyttelse for egen nytelse, og heller ta abort på abort deretter. Du må nok ikke være 18 for å kjøpe stikkpiller til et barn under ett år, de skal jo ikke få svelgetabletter for de over 43 kg, hallo? Besteforeldre stiller også gjerne opp med bil, er faktisk voksne folk som også ikke har lappen her i verden ;) I Norge har vi også buss og taxi. Jeg har hatt ansvar for mitt eget liv siden jeg var 16, og det gikk heeelt fint å bli mor som 17/18, og vi kunne faktisk ikke hatt det bedre heller! Hva med de i fattige land som bor på gata med barna sine og gir dem mat fra søpla, fordi det er alt de har? VI får hvertfall støtte fra NAV, har barnehage til barna, utdanning kan man enkelt og greit ta med barn, livet er en gave. Uavhengig om foreldrene tjener 5 mill eller 50 000 i året.
Postet av: silja
Dato: 11.04.2014 Klokken: 16:20 -


enig med begge over her! å beholde et barn når du ikke er klar for å ta ansvaret for det kan føre til negative konsekvenser for både mor og barn. samtidig er det utrolig modig gjort av en ung jente å sette sine egne behov til side for å ta vare på et barn. jeg vet av flere som har blitt ung mor, og det er ikke alltid at utfallet har blitt like heldig.

kan du skrive et mer utdypende innlegg om hvorfor du er i mot abort? synes du det er bedre for en ung og uansvarlig kvinne å beholde et barn? har vært vitne til en del uheldige hendelser med unge mødre, samtidig som jeg har sett såå mange lykkelige og ansvarsfulle unge kvinner med lykkelige barn. hva tenker du?
Postet av: Vicky
Dato: 19.04.2014 Klokken: 12:44 - http://mommy.blogg.no/


Maiken Espensen og dere andre over her: Jeg vil heller skrive enda et innlegg om dette isteden for å debattere i kommentarfeltet mitt :)

Skriv en ny kommentar